DET GRÆNSELØSE KØKKEN
Vi skaber måltider, der forholder sig til den verden vi lever i og arbejder med livet mellem tallerkenerne.
Det Grænseløse Køkken skaber møder mellem mennesker omkring det dækkede bord - som betyder det samme i Danmark som resten af verden.
Det Grænseløse Køkken er:
Et rum skabt til liv - det liv som du og jeg skaber i det.
Et samlingspunkt omkring langborde, hvor vi mødes med venner og nye bekendtskaber, sender delefadene rundt og giver os tid til at spise sammen.
Et kulturelt køkken, der undersøger måltidets forenende kraft mellem mennesker.
Det Grænseløse Køkken & Havmøllen arrangerer fællesspisninger hele året for lokale og besøgende på Havmøllen.
Det Grænseløse Køkken skaber møder mellem mennesker omkring det dækkede bord - som betyder det samme i Danmark som resten af verden.
Det Grænseløse Køkken er:
Et rum skabt til liv - det liv som du og jeg skaber i det.
Et samlingspunkt omkring langborde, hvor vi mødes med venner og nye bekendtskaber, sender delefadene rundt og giver os tid til at spise sammen.
Et kulturelt køkken, der undersøger måltidets forenende kraft mellem mennesker.
Det Grænseløse Køkken & Havmøllen arrangerer fællesspisninger hele året for lokale og besøgende på Havmøllen.
Baggrunden for Det Grænseløse Køkken
Idéen bag Det Grænseløse Køkken opstod i ønske om at bruge måltidet som et værktøj til at nedbryde grænser mellem mennesker og skabe forandring og fællesskaber i midlertidige rum rundt omkring i landet.
De sidste 5 år har Det Grænseløse Køkken slået rødder i Ebeltoft og arbejdet med inddragelse af hele Djursland og dets besøgende. Det Grænseløse Køkken fik indledningsvist lov til at indtage et smukt væksthus på den rustikke plads bagved Maltfabrikken indtil det stod færdigt i 2019.
De særlige fællesspisninger har siden bredt sig til bl.a. Karpenhøj, Posthuset i Ebeltoft, Ebeltoft Gårdbryggeri - og endvidere strakt sig udover kommunens grænser, hvor det har skabt fællesskaber og måltidsmøder på tværs af mennesker.
Det Grænseløse Køkken har i perioder inddraget gæstekokke og nye borgere, hvor mennesker – i køkkenet såvel som rundt om langbordene - er blevet præsenteret for forskellige måltidskulturer – og traditioner.
Nu har Det Grænseløse Køkken base på Havmøllen ved foden af Jernhatten, hvor det fortsat vil undersøge måltidskulturer til fællesspisninger hele året. Projektet er på nuværende tidspunkt organiseret under Havmøllen i samarbejde med Køkkenkollektivet på Havmøllen.
For yderligere info og spørgsmål kontakt mail@havmollen.dk
Idéen bag Det Grænseløse Køkken opstod i ønske om at bruge måltidet som et værktøj til at nedbryde grænser mellem mennesker og skabe forandring og fællesskaber i midlertidige rum rundt omkring i landet.
De sidste 5 år har Det Grænseløse Køkken slået rødder i Ebeltoft og arbejdet med inddragelse af hele Djursland og dets besøgende. Det Grænseløse Køkken fik indledningsvist lov til at indtage et smukt væksthus på den rustikke plads bagved Maltfabrikken indtil det stod færdigt i 2019.
De særlige fællesspisninger har siden bredt sig til bl.a. Karpenhøj, Posthuset i Ebeltoft, Ebeltoft Gårdbryggeri - og endvidere strakt sig udover kommunens grænser, hvor det har skabt fællesskaber og måltidsmøder på tværs af mennesker.
Det Grænseløse Køkken har i perioder inddraget gæstekokke og nye borgere, hvor mennesker – i køkkenet såvel som rundt om langbordene - er blevet præsenteret for forskellige måltidskulturer – og traditioner.
Nu har Det Grænseløse Køkken base på Havmøllen ved foden af Jernhatten, hvor det fortsat vil undersøge måltidskulturer til fællesspisninger hele året. Projektet er på nuværende tidspunkt organiseret under Havmøllen i samarbejde med Køkkenkollektivet på Havmøllen.
For yderligere info og spørgsmål kontakt mail@havmollen.dk